Изборът домашен принтер, мастилено-струен или лазерен?

Въпрос на изображението се прехвърля върху хартията все още съществува въпреки нарастването на услуги, работи в режим „онлайн“. Снимки в албума все още е в историята, верига от приятни мигове, дори когато те отдавна са сканирани и се прехвърля в компютъра. Отмяна на тази история няма да и поставили в албума все повече и повече снимки. Обменният курс, независимо от факта, че няма време за контакти Електронна поща на учителя да се провери, възприет от него на хартиен носител. Сигурен съм, че всеки компютърен потребител рано или късно ще се сблъскат с необходимостта да напиша нещо. Понякога става дума за използване на съседа с принтер, а понякога е необходимо да се определи дали принтерът е вече у дома принуден необходимост, без която в резултат на работата на компютъра, не може да се използва в най-голяма. Изглежда предложение веднага повдига много въпроси, главният от които е, ако ви попитам на клиента това, което той пише за „Какво е принтерът да изберем за дома?“ – Отговорите ще бъдат много близки един до друг, че всичко се свежда до около два въпроса.

1. Печат на снимки, документи понякога в малки номера. Като правило, това е първият принтер е закупен.

2. Отпечатване на документи в големи количества (за снимка на принтера вече има).

За едни и същи отговори ще се събират от вас в последно време. Видове принтери

Сред принтери, ако се абстрахираме от най-екзотичните изображения трансфер на технологии от вашия компютър, има две големи семейства, които се разбират добре помежду си и не са предназначени да се поставят един на друг, поне до следващия път. Първото семейство – лазерни принтери, вторият самолет. Какво е лазерен принтер?

Принципът на действие на тези принтери се основава на свойството на електрифицирани барабан за прехвърляне на прах (тонер) от пълнителя към хартията. Тонерът се прехвърля само в онези места, където таксата за барабан останали и не са били отстранени периодично преминава през барабана с лазерен лъч. В прехвърля прах след това горещо валцоване и изпечени ролки върху хартията от топлина.

Характерна особеност на технологията лазерен принтер:

– Специален черно-бял печат. – Големи скорости на печат. – Дълъг живот на патрона, в който пълнене е достатъчно голям брой отпечатани страници. Ресурс патрон лазерен принтер може да бъде десет пъти по-дълго от касета мастилено-струен.

Недостатъци на Лазерни принтери:

– Лошо цветопредаване. Лазерните принтери са на разположение за закупуване и използване у дома не може да премине всички цветове се дължи на факта, че задоволително възпроизвеждане на цветовете не могат да бъдат постигнати поради характеристиките на тонера и ограниченията на технологията. Тонер не може да бъде равномерно смесени преди приложение, тъй като се прилага върху хартията за всяка линия на един и същи цвят, и качествата е непрозрачни. – Сравнително голяма консумация на енергия по време на подготовката за самия процес и печат. Това се дължи на необходимостта от загряване на листа, след прилагането на тонер върху него. – Ниска резолюция в сравнение с мастилено-струйни принтери. което може да направи многократни преминавания от печатащата глава, тя измества всеки път на разстояние, което е по-малко от една точка за печат.

консумативи с мастило или лазерен принтер – тонер, черен или оцветен прах.